Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Εάν είσαι ήδη στην Κύπρο, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο για να εξυπηρετήσουμε και το διπλανό μας.

Θέλω λοιπόν από εσένα, ΝΑΙ ΕΣΕΝΑ ΛΕΩ όχι την κοπέλα που κάθεται δίπλα σου, ούτε τον Πακιστανό που καθαρίζει ντομάτες παραδίπλα. Εσένα λέω, ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!

Όπως έλεγα λοιπόν, θέλω από εσένα (ναι το είπαμε, εσένα λέω, εσένα εννοώ, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) να μου κάνεις μιά χάρη.

Όταν περνάς έξω από ένα μαγαζί, ή κατάστημα ή συνεργείο, ή ___________________ (συμπλήρωσε τον τύπο επιχείρησης εδώ) θέλω να θυμάσαι τι δουλειά ήταν, που την είδες, (πχ Λεμεσός, περίπου Οδός Διγενή Ακρίτα, κοντά στα φανάρια ΧΧΧ) και να το σημειώνεις κάπου, ώστε όταν μπαίνεις πάλι στο αγαπημένο σου blog (όχι αυτό με τις τσόντες, το άλλο με τις συμβουλές για Κύπρο), να μπορείς να μου στέλνεις αυτά τα στοιχεία με email.
Αυτό ισχύει για όλες τις δουλειές που πήγες να ρωτήσεις, όλα τα interviews που πήγες και δε σου άρεσαν ή κάτι σε χάλασε, και γενικά ότι έχει σχέση με εργασία στην Κύπρο και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους υπόλοιπους που διαβάζουν αυτό το ρημάδι το blog, μπας και κάποιος από αυτούς μπορέσει να πάρει τη δουλειά που τελικά εσύ δεν πήρες (λόγω αχρηστίας, βαρεμάρας, άλλα έλεγε και άλλα ζήταγε τελικά κλπ).

Νομίζω ότι με αυτήν την κίνηση, θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα ΥΠΕΡΔΙΚΤΥΟ πληροφοριών που ανάλογα με την ταχύτητα του πάρε-δώσε των στοιχείων για εργασίες και δουλειές και ότι άλλο βάλει ο νους σας, θα είμαστε σχεδόν σαν να το βλέπουμε οι ίδιοι μπροστά μας και να παίρνουμε τηλέφωνο για περαιτέρω στοιχεία. 

Κάτι τελευταίο: 

Προσπαθώ κάθε εβδομάδα να βάζω τα στοιχεία από όσες περισσότερες εφημερίδες κλπ. βρω μπροστά μου. Τις εφημερίδες τις αγοράζω για εσάς, μιας και εγώ (προς το παρόν τουλάχιστον) έχω δουλειά.

Εάν λοιπόν δε σας κάνει κόπο, ρίξτε ένα click στις κωλοδιαφημίσεις που έχω στο blog μπας και μαζέψουμε και κάνα ευρώ και πάρω και καμμιά εφημερίδα δωρεάν.


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:
Ότι δουλειές της προκοπής ή αξιοσημείωτες δείτε στο δρόμο σας, σημειώστε κάτι σχετικό και το βράδυ στείλτε μου τα στοιχεία με email να τα αναρτήσω στο blog.


Και πάλι καλημέρα!

4 σχόλια:

  1. μπραβο αδερφε πολυ καλη δουλεια κανεις συνεχισε ετσι να βοηθας και εμας που ψαχνουμε δουλεια απο το ιντερνετ.!αν και εχεις βοηθησει παρα πολυ δυστυχως δεν εχω βρει ακομα δουλεια αλλα συνεχιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επισης θα ηθελα να μας πεις αν καποιος απο ελλαδα μπορει να ανταπεξελθει με τον βασικο μησθο της κυπρου δλδ ενοικια φαγητο και τα σχετικα με 855Ε αν θυμαμαι καλα.!ευχαριστω

    υ.γ καλο θα ηταν να υπαρχει ενα ξεχωριστο θεμα με ερωτησεις δικες μας ετσι ωστε να μην ειναι διασπαρτες και να μην χανονται αλλα και να μην επαναλαυμανονται..!εντελως φιλικα το λεω.
    με εκτιμιση Παναγιωτης.Ψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αλήθεια είναι δύσκολη:

    Τα 855 είναι εντελώς οριακά, και πάντα ανάλογα με τη ζωή που θα κάνεις.

    Εάν βρείς για εσένα μόνο ένα μονάρι ή studio, περίπου στα 350-450 ευρώ, τότε μαζί με ηλεκτρικό (+50 / μήνα) και νερό (+15/μήνα) πάς στα 500. Βάλε τώρα και φαγητό, που θα σου είναι τουλάχιστον 5 ευρώ τη μέρα εάν τρως μέσα, και 10 αν τρως έξω - και σαβούρα φαγητό. Μιλάμε λοιπόν για 650 - 800 ευρώ. Σου μένουν και 55 ευρώ για βενζίνη, ή λεωφορείο, ή τσιγάρα, ή τσιπς - γαριδάκια - τυρόπιτα κουρού.

    Εν ολίγοις:

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ (ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) - ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απο οτι διαβασα στο blog σου μπορεις να βρεις και πιο φθηνα ενοικια σε αλλες περιοχες της κυπρου μονο στην λεμεσο ειναι τοσο ακριβα.!
    τωρα για εμας που δεν εχουμε μεγαλη εργασιακη εμπειρια ειναι δυσκολο να διεκδικησουμε και καλο μισθο...!αν και πιστευω οτι λογο κρισης ολοι πλεον το βασικο θα δινουν και στην κυπρο.!και κατι ακομα ηθελα να σε ρωτησω μετα απο ποσο καιρο αυξανετε ο μισθος?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!