Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κάτι πραγματικά ενδιαφέρον και σίγουρα χρήσιμο, έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στη Λευκωσία.


Η ιδέα απλή, η δημιουργία πιό σύνθετη, η χρησιμότητα τεράστια, τα οφέλη πραγματικά μεγάλα.


Ένα μόνο πρόβλημα που ενδεχομένως να το λύσουν σε λίγο καιρό - το deposit.


Για τί πράγμα μιλάω τόση ώρα;


Για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ.


Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε δει ήδη (όσοι είσαστε στη Λευκωσία) ότι έχουν στηθεί κάποια σημεία με ποδήλατα, σε ευδιάκριτους χώρους - συνήθως πάνω σε πεζοδρόμιο ή parking.


Τα ποδήλατα αυτά είναι ολοκαίνουργια, και φυσικά κλειδωμένα.


Ποιός είναι ο ρόλος τους ακριβώς;


Μπορείς μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής σου κάρτας να "νοικιάσεις" ένα από τα ποδήλατα που προανέφερα, για χρονικό διάστημα της αρεσκείας σου, και να το αφήσεις σε ένα άλλο σημείο με ποδήλατα, κοντά στο σημείο που σε βολεύει. Προς το παρόν υπάρχουν 27 σημεία σε όλη την πόλη.






Χρεώσεις:

0 - 60 λεπτά:   ΔΩΡΕΑΝ!!!
1 ώρα - 2 ώρες: €1
2 - 3 ώρες: €3
3 - 4 ώρες: €5 (και ούτω καθ'εξής με αύξηση 2 ευρώ την ώρα).




Χρησιμότητα:


Μπορείς να το πάρεις από το ένα σημείο, και να το αφήσεις σε άλλο - αν έχεις κάνει λιγότερο από 1 ώρα να το γυρίσεις δεν πληρώνεις τίποτα.




Πρόβλημα:


Για να μπορέσεις να κάνεις χρήση αυτών των ποδηλάτων, και για να είναι σίγουρη η εταιρεία ότι δε θα υπάρξουν φθορές, ζημιές και άλλα προβλήματα στο ποδήλατο που νοίκιασες, πρέπει με την πρώτη κίνηση της κάρτας σου να σου κρατήσουν €150 ώς εγγύηση. Μετά την επιστροφή του ποδηλάτου η εγγύηση επιστρέφεται εντός 24 ωρών εφόσον επιθεωρηθεί και βρεθεί στην κατάσταση που το παρέλαβες. Εάν δεν επιστραφεί το ποδήλατο η εγγύηση δεν επιστρέφεται, ενώ η εταιρεία μπορεί να απαιτήσει μέχρι και €600 για την απώλειά του.




Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός & χάρτης για τα 27 σημεία διάθεσης ποδηλάτων:







Το Site τους, για περισσότερες πληροφορίες: www.podilatoendrasi.com.cy

7 σχόλια:

  1. ναι κοιταξε, μεχρι τώρα δεν έχουν σκεπαστρα εκεί που τα σταθμευουν. δηλαδή θα φαν όλη τη βροχή του χειμωνα και θα σκουριάσουν ως το αλλο καλοκαιρι. μονο και μονο απ αυτό εγώ λέω οι άνθρωποι που το εστησαν είναι "μισοδότζι". σαν σκεψη καλή είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μου φάνηκε κι εμένα παράξενο που δεν τα είχαν σκεπασμένα. Όντως, 2-3 βροχούλες να φάνε και την καθημερινή πρωινή υγρασία, να δω πόσο θα αντέξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή πρωτοβουλία. Την είχαν εξαγγείλει εδώ και καιρό. Αλλά δεν έχω βρει ούτε ένα σημείο που να έχουν μπει ποδήλατα. Μάλιστα, στο Δάλι που μένω, έχουν βάλει τα σταντ για τα ποδήλατα και το μηχάνημα για την κάρτα εδώ και 3 βδομάδες περίπου, αλλά τα ποδήλατα δεν έχουν φανεί ακόμα. Μήπως έχετε ιδέα σε ποια σημεία υπάρχουν ποδήλατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει σίγουρα στα Λατσιά, στη Σταυρού, και στο Μακάριο. Αυτά τα έχω τσεκάρει μόνος μου. Δες στο χάρτη που έχω βάλει πιό πάνω και τσέκαρέ τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Δάλι από ότι βλέπω στον χάρτη δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στα 27 σημεία. Άρα τα 27 αυτά σημεία εξακολουθούν να ισχύουν, λογικά πρέπει να έχει σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Δάλι έχει τα σημεία 7,8,9 στον χάρτη. Ακόμα δεν έχουν βάλει ποδήλατα, αλλά μόνο stand.
    Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, πάντως, παιδιά. Να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λευκωσία έχει στο χώρο σταθμευσης ΟΧΙ και έξω από το Κυπριακό Μουσειο στη Μουσειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!