Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στα μέσα της Εβδομάδος



Αφορμή γι'αυτό το Post είναι κατ'αρχάς η έλευση του νέου φύλλου του "ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" του Πολίτη της εβδομάδος αυτής.


Αυτή τη φορά σας έβαλα μέσα και μία ακόμη σελίδα που αφορά σε ενοικιάσεις διαμερισμάτων/studios κλπ, μπας και κάποιος από εσάς τη χρειαστεί - τσάμπα ήταν.


Tέλος ευχαριστώ το Βασίλη για το link που ακολουθεί, και έχει σχέση με εύρεση εργασίας για Ελλάδα - όλα τα ένθετα ελληνικών εφημερίδων μαζεμένα σε μια σελίδα:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ Α.Τ.Ε.Ι - Θ

Επίσης μόλις παρατήρησα γιατί μου τα έστειλε - γιατί σε κάποιες από αυτές έχει και θέσεις εργασίας για Κύπρο. Μην ανησυχείτε, ότι είχε σχέση με Κύπρο, μόλις σας το έβαλα και αυτό στις Αγγελίες της Εβδομάδος στο ένθετο "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΥΠΡΟ".


Thx Again Master Bill!


Συνεχίζοντας στα κυπριακά μας,


Να πω εδώ ρε παιδιά ότι έχω παρατηρήσει τα εξής:


  • Οι αγγελίες εργασίας όλο και μειώνονται
  • Οι αγγελίες εργασίας όλο και προσφέρουν λιγότερα & ζητούν περισσότερα από τον ενδιαφερόμενο - πχ. ζητείται γραμματέας με πτυχίο στο Marketing κλπ.
  • Υπάρχει ένας τρόπος να καταλαβαίνεις αν μια αγγελία είναι σκάρτη - απλώς εμφανίζεται εδώ και μήνες
Με τα παραπάνω, οδηγούμαι (εγώ προσωπικά - μην πείτε ότι σας οδηγώ εγώ πάλι, και οι απόψεις μου μπλα μπλα μπλα) στο συμπέρασμα ότι:

Α. Η κρίση έχει φτάσει για τα καλά εδώ στην Κύπρο
Β. Αυτό έχει οδηγήσει μερικά αφεντικά στο να κάνουν χρήση του μοντέλου ζήτηση/ προσφορά, με ευνοϊκούς όρους προς αυτούς, δηλαδή πλέον γνωρίζοντας ότι μπορούν να βρούν λαυράκι σε τιμή σπάρου, φυσικά και το κάνουν. Βλέπε διάλογο "Εγώ δίνω 1000 μεικτά για Διευθυντή Πωλήσεων ..."
Γ. Μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη δικαιολογία της κρίσης για να θησαυρίσουν (λες και δεν το έκαναν πάντα), ασχέτως ισολογισμού & κερδών χρονιάς, απλώς λέγοντας και αυτοί "Ε, είναι δύσκολη εποχή... Ας προσλάβουμε λιγότερους, ας χρησιμοποιήσουμε αυτούς που έχουμε - με τα ίδια λεφτά - περισσότερες ώρες..."
Δ. Αγγελίες όπως κάποιες που έχω δει αλλά δε θα σας πω (αρνητική διαφήμιση δεν κάνω ποτέ - τουλάχιστον εσκεμμένα και τουλάχιστον όταν δεν αφορά προσωπική μου εμπειρία), εμφανίζονται μήνες ολόκληρους στις σελίδες του Πολίτη & Φιλελεύθερου - κάποιοι από εσάς που στέλνετε συχνά emails θα τις έχουν παρατηρήσει ("Ώπα ρε φίλε, πάλι εδώ αυτός; Πότε θα σταματήσει να ψάχνει επιτέλους για _______________;"). Αυτές παιδιά νομίζω εν τέλει ότι είτε ζητούν παράλογα πράγματα που κανείς δεν μπορεί να τα συνδυάσει ως υπάλληλος, είτε ότι έχουν πάει άπειρα άτομα, έχουν περάσει άπειρα ραντεβού και τελικά δεν ενδιαφέρονται στο τέλος (οι ενδιαφερόμενοι) μιας και "μάπα το καρπούζι..." 

Δεν ξέρω αν το παραπάνω ισχύει - blog όμως είναι εδώ - ότι θέλουμε γράφουμε. Γιατί, οι άλλοι που γράφουν αερολογίες χωρίς να τις στηρίζουν πουθενά - έχουν καλύτερα blogs? Εδώ τουλάχιστον μερικά που λέμε τα στηρίζουμε κιόλας...

Πέρασε η ώρα λοιπόν, πήγε κιόλας 9.10 και νομίζω ήρθε η ώρα να δουλέψω - ελπίζω να μην το διαβάζει αυτό το post το αφεντικό μου γιατί με βλέπω να ψάχνουμε όλοι παρέα τις αγγελίες... 


Καλή σας μέρα και μην ξεχνάτε: Όλα θα γίνουν, όλοι θα τα καταφέρουμε - άλλοι λίγο, άλλοι πολύ - υπομονή παιδιά!


3 σχόλια:

  1. Καλημερα,

    Στην πρωτη σελιδα του Πολιτη δεν διαβαζονται καθολου οι αγγελιες για accountant και senior accountant. Απλα αν μπορεις να μου πεις αν καποια απο αυτες ειναι για Λευκωσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου έκανα ότι μπορούσα. Δυστυχώς ο Πολίτης έχει πρόβλημα με τις αγγελίες του, οι μισές φαίνονται για τα μπάζα. Αλλά βρήκα ότι η εταιρεία ζητάει κόσμο για Θεσσαλονίκη (!?!?!?!) και το site της (που δε φαίνεται να λειτουργεί) ζητάει να στείλεις mail στο recruitment@nemesos.com

    Αν λοιπός κάνω ένα απλό whois για τη nemesos.com, κοίτα τι βρίσκω:

    Registrant:
    IKOS CIF LTD
    39, Kolonakiou Street
    Limassol, na 4103
    cy

    Domain name: NEMESOS.COM

    Administrative Contact:
    Ambrosiadou, Elena
    39, Kolonakiou Street
    Limassol, na 4103
    cy
    +35.725814714
    Technical Contact:
    Vosikas, Ioannis
    39, Kolonakiou Street
    Limassol, na 4103
    cy
    +35.725814714

    Registrar of Record: easyDNS Technologies, Inc.
    Record last updated on 02-Dec-2011.
    Record expires on 21-Jan-2013.
    Record created on 21-Jan-2011.

    Domain servers in listed order:
    NS1.IKOS.COM.CY
    NS2.IKOS.COM.CY

    Domain status: clientTransferProhibited
    clientUpdateProhibited



    Αν θέλεις, πάρτους τηλέφωνο! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!