Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 – Από το (αλλήθωρο) μάτι του ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥ



Ιανουάριος 2011:
10/1:      Πλημμύρες στο Queensland της Αυστραλίας – 10 νεκροί, 70 αγνοούμενοι, 250,000 άνθρωποι στο δρόμο...(link)
11/1:      Βραζιλία – Ρίο Ντε Τζανέϊρο: Πλημμύρες και βροχοπτώσεις που προκαλούν το θάνατο περίπου 665 ατόμων και εκτοπίζουν 14,000. (link)
14/1:      Τυνησία – Το καθεστώς του επί 23 έτη Προέδρου της (Zine El Abidine Ben Ali) καταρρέει, μετά από πολλές εβδομάδες διαμαρτυριών σχετικά με την ανεργία και τις κακές συνθήκες διαβίωσης. Την κάνει από τη χώρα με ελαφρά πηδηματάκια, παίρνοντας μαζί του εκτός από την  οικογένειά του και μερικούς τόνους χρυσού... (link) 
24/1:      Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας  από Τσετσένους αυτονομιστές στο αεροδρόμιο της Μόσχας σκοτώνει 37 άτομα και τραυματίζει άλλα 180. (link)
25/1:      Ξεκινάει ο χαμός στην Αίγυπτο. Στις 28 Ιανουαρίου χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ο Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ τους κόβει το ίντερνετ και τα τηλέφωνα (για καλό και για κακό). (link)

Φεβρουάριος 2011:
2/2:        Παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Η στρατιωτική διοίκηση των «ανταρτών» παίρνει τα ηνία, και υπόσχεται εκλογές στο λαό. (link)
17/2:      Ξεκινάει το πατατράκ της Λιβύης. Με φόντο το χαμό της Αιγύπτου, οι αντάρτες αποφασίζουν να στείλουν και τον Καντάφι αδιάβαστο, αλλά ο συνταγματάρχης ξέρει από Βέσπα, και αντεπιτίθεται. (link)
22/2:      Μεγάλος Σεισμός (6,3) στη Νέα Ζηλανδία, Christchurch. 155 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, και χιλιάδες κτήρια καταστρέφονται. (link)

Μάρτιος 2011:
11/3:      Καλωσήλθατε στο χειρότερο παγκόσμιο γεγονός του 2011. Σεισμός 9,0 Ρίχτερ στη Βόρεια Ιαπωνία, που δημιουργεί ένα τεράστιο τσουνάμι που με τη σειρά του σαρώνει τις δυτικές πλευρές της Ιαπωνίας καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του. 10,000 άτομα χάνουν τη ζωή τους ή αγνοούνται, ενώ το τσουνάμι χτυπάει και το ήδη ταλαιπωρημένο Πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και προκαλεί τεράστιες ζημιές στους αντιδραστήρες και μεγάλες διαρροές ακτινοβολίας και μακράς διάρκειας εκκενώσεις. (link) 
18/3: Ο Καντάφι ανακοινώνει παύση του πυρός, αλλά συνεχίζει να ταϊζει τους αντάρτες μολύβι, και ο ΟΗΕ παίρνει την απόφαση να πάει μια βόλτα κατά Λιβύη μεριά να του ρίξει 2-3 φωνήεντα, γιατί έχει αρχίσει και ενοχλεί, μιας και σταματάει και η διύλιση πετρελαίου και τα αμερικανάκια δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο στα 7000 κυβικά αμαξάκια τους. (link)

Απρίλιος 2011:
8/4:        Μετά από μήνες διαμαρτυριών στη Συρία, οι «δυνάμεις ασφαλείας» σκοτώνουν μερικές δεκάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Δαμασκό. (link)
29/4:      Η Αγγλία παρουσιάζει μια υπερπαραγωγή δεκάδων εκατομμυρίων δολλαρίων με τον τίτλο «Δυό χαζοχαρούμενα παιδάκια παντρεύονται και θα γίνουν δύο χαζοχαρούμενα πριγκιπάκια που κάποτε θα βασιλέψουν στην Αγγλία». Οκ, ο τίτλος χρειάζεται αναπροσαρμογή. (link)

Μάϊος 2011: 
1/5:        Ανήμερα της εργατικής πρωτομαγιάς, ο Bin Laden που έχει αράξει στο καταφύγιό του κάπου στο Πακιστάν και πλέκει το Μάη, ξαφνικά ταράσσεται από μιά νυχτερινή επίθεση την ώρα που βάζει την τελευταία πινελιά στο στεφάνι. Αμερικανοί κομμάντος τον βρίσκουν μέσα στο καταφύγιό του και τον καθαρίζουν. Τώρα άν τον καθάρισαν στα αλήθεια είναι λίγο ασαφές, μιας και δεν έδειξαν φωτογραφίες του νεκρού (εκτός από κάτι ψευτικές στο ίντερνετ), και είπαν λέει ότι τον πέταξαν στη θάλασσα. Και εγώ είπα ότι πλήρωσα το ΤΕΒΕ αλλά δε με πιστεύουν...  (link)
14/5:      Άκου ρε φίλε γκαντεμιά. Ο Στρος Καν – φτωχόπαιδο από τη Γαλλία, πρόεδρος του ΔΝΤ, σε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, τσακώνει την όμορφη μαυρούλα που σκάει να του στρώσει το κρεββάτι, και «η καμαριέρα δεν πρόλαβε να Στρος Καν». Μετά γίνεται το έλα να δεις, τον βουτάνε στο αεροδρόμιο και τον βάζουν υπό κράτηση σε μιά βίλα που ήθελε να κλείσει τις προάλλες αλλά δεν τον βγάζαν τα λεφτά του. Όλα έγιναν για να τον αναγκάσουν σε παραίτηση από το ΔΝΤ και για να μην έχει ο Σαρκοζί ανθυποψήφιο για τις επερχόμενες εκλογές. (link)
17/5:      Το κίνημα των Indignados στην Ισπανία, κάνει καθιστική διαμαρτυρία εναντίον των μέτρων λιτότητας στη χώρα τους, και συμπαρασύρει και τους Έλληνες «αγανακτισμένους» που αρχίζουν δειλά δειλά να μαζεύονται στο Σύνταγμα, να συζητάνε για τον καιρό, το Κυπριακό, να παίρνουν καφέ, hot dog, σουβλάκια, πιστολάκια νερού και ότι άλλο πωλείται εκεί από τους πλανόδιους κουτοπόνηρους, ενώ σε διαλείμματα από τη συζήτηση ρίχνουν και μερικά φάσκελα προς την πλευρά της Βουλής – έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. (link)

Ιούνιος 2011:
29/6:      Σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα εξαιτίας μερικών ακόμη μέτρων λιτότητας που ψήφισε η «Ελληνική» κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών των μέτρων ήταν η μείωση των μισθών των βουλευτών κατά 0,0000000000001 τοις  χιλίοις, και έκτακτο επίδομα 1,500,000 ευρώ για τη Βουλή για να κάνουν αναβάθμιση (λέει) στους υπολογιστές τους. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό τους έδωσαν 5,000 ευρώπουλα για να πάρουν νέο υπολογιστή. Quiz: Τι υπολογιστή παίρνεις με 5,000 ευρώ; Και αφού τον πάρεις, τον παλιό τι τον κάνεις; (link)

Ιούλιος 2011:
9/7:        Μετά από 50 χρόνια εμφύλιου πολέμου και εκατομμύρια νεκρούς από την πείνα και τις εχθροπραξίες, το Νότιο Σουδάν διαχωρίζεται με το Βόρειο Σουδάν και γίνεται ανεξάρτητο κράτος, ως το 193ο μέλος του ΟΗΕ.(link)
11/7:      Μαύρη μέρα για την Κύπρο. Κάτι κιβώτια λέει, 98 τον αριθμό, με κάτι απλά πυρομαχικά λέει, κάτι πυρίτιδες και κάτι shells κλπ, που ήταν σε ειδικά containers παρατημένα σε ειδικό σημείο για να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό στοιχεία της φύσης, οξυγόνο, ήλιο και θάλασσα, σε μιά σοφά επιλεγμένη περιοχή ακριβώς ανάμεσα στη Ναυτική Βάση της Κύπρου και στον Υδροηλεκτρικό της Σταθμό, έκαναν εντελώς απροειδοποίητα (μόνο κάτι μήνες πρίν το είχαν προβλέψει κάτι δεκάδες άτομα και ενημερώσει το υπουργείο) ρημαδιό την περιοχή, φέρνοντας το Μαρί στην παραλία Κυβερνήτη, στερώντας τη ζωή σε 13 συνανθρώπους μας, τραυματίζοντας δεκάδες, και φυσικά μετατρέποντας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε απατημένη σύζυγο που δεν ξέρει που πέφτει η Ναυτική Βάση της Κύπρου, το Μαρί, ή ο κεντρικός Ηλεκτρικός σταθμός της ΑΗΚ. Αυτά είναι... Καλά που έχει οδηγό και τον πάει αυτός, αλλιώς ακόμη θα τον ψάχναμε σε κάνα δάσος... (link)
22/7:      Νορβηγία – Ένας θεοπάλαβος αλλά πανέξυπνος τύπος, κανονίζει ταυτόχρονα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ ταυτόχρονα πάει μια βόλτα σε ένα απομονωμένο νησάκι της χώρας και καθαρίζει ένα σωρό φοιτητές κατασκηνωτές με πολυβόλο, έτσι για να τεστάρει το σημάδι του. 77 νεκροί – 151 τραυματίες από το σύνολο των ενεργειών του. (link)

Αύγουστος 2011:
4/8:        Με αφορμή το θάνατο νεαρού μαύρου από την αστυνομία, ξεσπούν οι μεγαλύτερες ταραχές στη Βρετανία τα τελευταία 30 χρόνια, με νεκρούς, εμπρησμούς και λεηλασίες στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις. Αλλά και την επόμενη μέρα με το ¨κίνημα της σκούπας”, από αυθόρμητες ομάδες πολιτών που καθαρίζουν εθελοντικά. (link)

Οκτώβριος 2011:
5/10:      Ο μέγας Steve Jobs, ιδρυτής της Apple, μυστικό ίνδαλμα του Bill Gates, παραδίνει τη ζωή του στον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια. Σε ηλικία 56 ετών ο κόσμος χάνει έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς νέων ιδεών και gadgets(link)
20/10:   Ο Καντάφι παίζει κρυφτό με τους φίλους του, και κάποιος από αυτούς τον εντοπίζει μέσα σε ένα υπόνομο και «Μπαμ! Έχασες!» Δύο σφαίρες και τέλος ο δικτάτορας της Λιβύης που φυσικά όλοι ξεχνούν ότι την έκανε χώρα. Να δούμε τώρα τι θα κάνουν χωρίς Καντάφι. By the Way: Οι Αμερικάνοι δεν τον είχαν ανεβάσει στην εξουσία; Τώρα γιατί τον έφαγαν; (link)
31/10:   Ο πληθυσμός της Γής πιάνει τα 7,000,000,000 άτομα, που παρεμπιπτόντως είναι περισσότεροι από όλους τους ανθρώπους που έχουν περάσει και έχουν φύγει από τη ζωή, από την αρχή της ανθρωπότητας. (link)

Νοέμβριος 2011:
9/11:      Αναγραμματισμός του 11/9 ή 9/11 ή ξέρετε τέλος πάντων, την καταστροφή των δίδυμων πύργων. Αυτή τη μέρα διάλεξε ο υπερ-αγαπητός πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Δισεκατομμυριούχος Jef Papandreou για να πάρει το ΟΚ για νέο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και στα καπάκια να τους απειλήσει με δημοψήφισμα, κάτι που τυχαία εντελώς και χωρίς καμμιά απολύτως σχέση του αμερικάνικου διαβατηρίου του GAP, δίνει την ευκαρία σε μια τεράστια μπάζα 1,8 τρις δολλαρίων από την πλευρά της Αμερικής. Ε; Α ναι, και παραιτείται, και αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος (που ήταν μέχρι τότε οικονομικός σύμβουλος του GAP), άρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας... (link) 
12/11:   Μετά την τρομερή επιτυχία (της Goldman Sachs) να ρίξει την κυβέρνηση του GAP, έρχεται η αμέσως καλύτερη μέρα για την Ευρώπη, με την (αναγκαστική) παραίτηση του Μπερλουσκόνι, και την τρομερή αντικατάσταση από έναν κύριο μέτοχο της Goldman Sachs, ηγετικό μέλος της λέσχης Bilderberg – κυρίες και κύριοι, ο ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ! Ά, και για να μη χαλάμε και λεφτά (σε άλλους), εκτός από πρωθυπουργός αυτοδιορίστηκε και υπουργός οικονομικών.  (link) 

Δεκέμβριος 2011:
5/12:      Το ζεύγος ΜΕΡΚΟΖΥ αναγγέλλει σχέδιο για τη σωτηρία της Ευρωζώνης με αναθεώρηση των Συνθηκών και αυτόματες κυρώσεις στα κράτη που το έλλειμμά τους ξεπερνάει το 3% του ΑΕΠ. Επίσης να προσθέσω εδώ ότι άν ρίξετε μια ματιά στα χρηματιστήρια του κόσμου, μόνο Γαλλία, Γερμανία και Αμερική έχουν ανέβει μέσα στο 2011, ενώ ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη πάνε για βρούβες. Τυχαίο; Δε νομίζω. (link)
15/12:   Μετά από εξαιρετικά επιτυχημένες αποστολές και τη διάσωση όλου του Ιράκ, η αμερικάνικη ειρηνευτική δύναμη που επέστρεψε τη δημοκρατία, την αγάπη και την ευημερία στο Ιράκ, γυρνάει στην Αμερική. ΑΓΑΠΩ ΑΜΕΡΙΚΗ!  (link) 
15/12:   Ρωσία – Ο Πούτιν μαγειρεύει τις εκλογές και καταφέρνει να ξαναβγεί ώς πρωθυπουργός, πρόεδρος, δεν ξέρω τι είναι πιά, εδώ και 12+ χρόνια αλλάζει από πρωθυπουργός σε πρόεδρος  καιτούμπαλιν έτσι για να είναι πάντα στο προσκήνιο. Διαδηλώσεις παντού, μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά δεν τον νοιάζει τον Πούτιν. Πατάει και ένα μποτοξάκι για να είναι όμορφο το παιδί, και τους έχει όλους γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. (link) 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!