Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εν έχει λεωφορείο καρντιά μου...


Καλημέρα σας από την ημι-βροχερή Λευκωσία. Να πω σήμερα ότι δεν έχει λεωφορεία –έχει απεργία ΠΑΝΚΥΠΡΙΑ. Και ότι σήμερα ήταν η μέρα που διάλεξα να πάω με λεωφορείο στη δουλειά, γιατί είχα μείνει από μπαταρία. Και κατέληξα να περπατάω 28 λεπτά αδίκως για να φτάσω στην αφετηρία των Λεωφορείων, και να μάθω εκεί ότι δεν έχει σήμερα Λεωφορεία. Να και κάτι κακό που παθαίνει κανείς όταν δε βλέπει τηλεόραση. Τελικά που και που πρέπει να βλέπουμε και ειδήσεις και όχι μόνο ταινίες dvd & blu-ray. Επίσης να ευχαριστήσω τη γλυκιά μου γυναικούλα που το πρωί που ξύπνησε μου λέει «Ναι το ήξερα ότι έχουν απεργία τα λεωφορεία, το θυμἠθηκα όταν ξύπνησα». Σε ευχαριστώ καλή μου, να είσαι καλά, το περπἀτημα μου άνοιξε τα πνευμόνια και με δυνάμωσε ψυχικά και σωματικά. Και τα 10 ευρώ ταξί μετά για τη δουλειά. Τέσπα.

Σήμερα έχουμε τον Πολίτη της χθεσινής ημέρας, και να σας πω ότι επειδή έχω μπροστά μου και την Καριέρα του Φιλελεύθερου (που θα δείτε αύριο εδώ πάλι), οι αγγελίες από Καριέρα είναι ολίγον τι απογοητευτικές, μιας και έχει ελάχιστες νέες θέσεις, και 3 ολόκληρες σελίδες αφιερωμένες σε Συνταξιοδοτήσεις (αφυπηρετήσεις) και Προαγωγές. Καταλαβαίνετε από εκεί τι θα δείτε αύριο.


Τέλος πάντων, καλή τύχη σήμερα σε ότι κάνετε, και προσπαθήστε να μην τσακώνεστε με Κυπρίους, όλοι τραβάμε ζόρι αυτόν τον καιρό, (ειδικά εμείς) αλλά και αυτοί έχουν αρχίσει και βιώνουν γερά την κρίση στο πετσί τους. Να θυμάστε, είμαστε ξένοι σε αυτόν τον τόπο – μη σας γελάει η κοινή γλώσσα. Αδέλφια μεν - τσακωμένα δε, και εκτός έδρας παιχνίδι. Ένα πράγματα ΠΑΟΚ –Ολυμπιακός στην Τούμπα. Δε φοράμε κόκκινα, και τρέχουμε σαν τον άνεμο, οκ;




 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ! 
 (The man who wears no underpants).

13 σχόλια:

  1. Λευτερη καλημερα!! Καλη η προσπάθεια που κανεις .

    Ηθελα να απαντησω στην αναρτηση σου Μπρός Γκρεμός & πίσω ρέμα... δεν τα καταφερα λογω τελους σχολίων που έβαλες για αυτό περναω τα "σχολια μου" στην νεα σου αναρτηση


    Ετσι όπως εξελισσονται οι ταχυτατες καταστασεις φαίνεται ότι υπαρχει μεγάλη και αμεση αναγκη ενημερωσης και πολύ περισσότερο στηρίγματος των νεων Ελληνων που ερχονται στην Κυπρο λογω της ΚΡΙΣΗΣ.

    Απ΄ ότι ειδα μεσα από το διαδυκτιο υπάρχουν στην Κύπρο δυο συλλογοι- συνδεσμοι
    ( ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ και ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ) δεν νομιζω (μπορει και να κανω λαθος) να τους απασχολησαν αυτές οι εξελίξεις διαιτερα. Να ελπιζω ότι θα το κανουν αμεσα στο μελλον????.
    Δεν θα μιλησω για την απουσια του Ελληνικου Κρατους (και σε αυτόν τον τομεα ανυπαρκτοι) γιατί ειμαι λιγο μεγαλος για να εχω ψευδαισθησεις περι του αντιθετου.

    Ηθελα να «ριξω» μια ιδεα δεν ξερω αν συμφωνουν και οι αλλοι αναγνωστες του blog σου, δηλαδη να δουμε την αμεση δυνατοτητα δημιουργιας συλλογου που θα εχει ως σκοπο την ενημερωση και την παροχη βοηθειας των νεων Ελληνων που έρχονται στην Κυπρο. Για να συνεχισω δεν ξερω ακομα (για να αποφυγουμε τις χρονοβορες διαδικασιες) αν θα μπορουσε να μην εχει επισημο χαρακτήρα. «Ιδεες πεταω» να ακουσω και τις δικες σας .
    Φοβάμαι ότι υπαρχουν συμπατριωτες μας που δεν εχουν την δυνατοτητα να καλυψουν στοιχειωδες αναγκες τους. Δεν μπορεί καποιος τροπος θα υπαρχει να τους βοηθησουμε.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχολιο με βρισκει απολυτα συμφωνο.Και παρα τις λιγες μερες που εχω στην Κυπρο προτιθεμαι να βοηθησω.
    Μακαρι να ξεκινησει αυτη η ιδεα, θα ειναι μεγαλη βοηθεια για τους συμπατριωτες μας που αποφασιζουν να ερθουν εδω για εργασια.
    Και οπως λεει και ο ιδιοκτητης του μπλογκ ειμαστε αδερφια αλλα ειμαι τσακωμενοι!Και εχει δικιο!

    Κων/ντινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Ξεβρακωτε,
    Γεια σου .Ειμαι Κυπρια αλλα σπουδαζω Αγγλια αυτη τη στιγμη . Κατα συμπτωση βρηκα το blog σου και διαβαζοντας το αρθρο σου " Μπρος γκρεμο και πισω ρεμα " διαβασα ολα τα σχολια και αν μου το επιτρεπετε θα ηθελα να αναφερθω σε καποια πραγματα τα οποια διαβασα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποια παιδια εγραψαν οτι η Κυπρος χρησιμοποιει την Ελληνικη σημαια και οτι κερδοσκοπει απο αυτη . Στο συνταγμα της χωρας μας(λεω μας γιατι ειναι και δικη σας ) ανηκει η Ελληνικη σημαια γιαυτο θα την δειτε σε κτιρια σε σχολεια κτλ . Δεν ειναι δλδ μια προεραιτικη " σημαια " οπου ο καθενας αποφασιζει που θα την ανεβασει και αν θελει να την ανεβασει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σημαια της Κυπρου δεν ειναι δικη μας . Την σχεδιασε ενας Τουρκοκυπριος και μας την εδωσε η Αγγλια . Κας μπορουσαν να πουν οι Κυπριοι κιχ απο τους αγαπημενους μας Αγγλους .Γιαυτο και οι αριστεροι κρατουν την σημαια της κυπρου στα γηπεδα ποδοσφαιρου και οι δεξιοι τις ελληνικες . Αριστεροι : Ομονοια Νεα σαλαμινα . Δεξιες : Ανορθωση, Αποελ, Αελ, Απολλωνας, και βασικα ολες οι υπολοιπες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν οι Κυπριοι ειναι Κυπριοι μονο οταν τους συμφερει γιατι τοτε οταν ενα Κυπριοπουλο καταφερνει κατι πολυ καλο στο εξωτερικο ολοι βγαινουν με Ελληνικες σημαιες ? Εξηγουμαι . Μαρκος Παγδατης ολα τα δικτυα του εδωσαν απιστευτη καλυψη απο την νικη του πριν 5 χρονια μεχρι την Κυπρο οπου εφτασε στο αεροδρομιο Λαρνακας . ΟΛη η Λαρνακα ηταν τιγκα στο κοσμο περιμενοντας το να φτασει στο αεροδρομιο . Δεν υπηρχε Κυπριακη σημαια . Παντου εβλεπε λευκο και γαλαζιο το αντικρισε ο Παγδατης και εκλεγε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ποδοσφαιρο ειναι ενα αθλημα το οποιο εχει μεγαλη διαφημιση απ οτι το τεννις . Δυο φορες μεχρι τωρα εχει βγει ο Αποελ στην Ευρωπη ( 14 του μηνα παιζει με lyon ) και μια φορα η Ανορθωση πριν 3 χρονια . Ολοι μα ολοι επερναν μαζι τους ελληνικες σημαιες ειτε η ομαδα θα παιξει εξω ειτε οχι . Μα ποιος ο λογος να περνουν μαζι τους ελληνικες σημαιες και να μην περνουν τις κυπριακες ειναι μια καλη διαφημιση της χωρας σου πλακα πλακα για τουρισμο . Γιατι δεν περνουν ποτε τις κυπριακες? Θελουν να κερδισουν κατι ? ναι διακοπες στη ζακυνθο αλλα οχι στην λεμεσσο για παραδειγμα .. Ο αλλος ο Κυπριος πηρε νομπελ πριν ενα χρονο παλι το ιδιο . Αρα ?? οταν τα ιδια παιδια της κυπρου καταφερουν κατι δεν θα πουν δωσε την κυπριακη σημαια να δειξω τον τοπο μου . Αυτοι την Ελληνικη θα παρουν οτι κ να γινει . Ειναι αυτο δλδ κερδοφορια για τους Κυπριους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσον αφορα τον ορο καλαμαρα αν θελετε πιστεψτε με αν θελετε οχι καλαμαρας σημαινει διανοουμενος μορφωμενος . Ετσι τους ελεγαν πολυ πολυ παλια και μας εμεινε ακομα ¨) για να δειτε οτι εμεις ολα τα κραταμε . ΑΝ ομως καποιος σας το πει ειρωνικα τοτε κοψτε του το .Και Θα χετε δικιο . Εχω ερθει δυο φορες Αθηνα . Την πρωτη μπενω στο ταξι και λεω στον ταξιτζη που πρεπει να παω . Στην αρχη με ρωτησε αν ημουν Ρωσσιδα ειμαι αρκετα ψηλη, προφανως νομισε οτι ημουν απο Ρωσσια . Του λεω απο Κυπρο . Με σταματησε στην μεση του δρομου με εβρισε χυδαια και εφυγε . Ημουν 19 χρονων εμεινα στον δρομο μονη μου κλαιγοντας . Μολις του πα Κυπρο απλα με εβρισε και με εδιωξε απο το ταξι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τη δευτερη φορα ηρθα με τον κολλητο μου μπηκαμε σε ενα περιπτερο ζηταμε τσιγαρα και μας λεει απο που ειστε ρε παιδια ? του λεει ο κολλητος μου "Απο Κυπρο Κυριε Καλημερα κιολας " απαντηση "εσεις τι μιλατε τουρκικα η γυφτικα ?" με φουλ ειρωνεια . Εντομεταξυ παρολο που δεν ηξερε τι διαλεκτο μιλαμε ηξερε πολυ καλα το βιοτικο μας επιπεδο .. ελεγε οτι εμεις ειμαστε λεφταδες εχουμε δυο τρια αυτοκινητα εχουμε διαμερισματα στην νεα υορκη . . ολα τα ηξερε και μας τα ελεγε με ενα μισος θα το ελεγα εγω και επρεπε να απολογηθουμε επειδη καποιοι κυπριοι ειναι πλουσιοι . Ε ο αρχοντοχωριατισμος η εγκεφαλικη αναπηρια κ ο κομπλεξισμος δεν κανουν διακρισεις ουτε απο που εισαι ουτε απο οποιος νομιζεις πως εισαι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω τωρα τι να κανω ? να πω πως και στη δικη μου πατριδα δλδ την Κυπρο εσεις δεν εχετε μπεσα? Επειδη βρηκα στο δρομο μου δυο τερατα πρεπει ολους δλδ να σας κρινω με το οτι εχω ζησει εγω ? Οχι βεβεα αυτο ειναι αρρωστο . Τωρα οσον αφορα τους Κυπριους . Απο τοτε που εγινε η εκρηξη τα πολιτικα δρωμενα δεν ειναι καλα κατω . Η κριση αγγιζει την Κυπρο ομως πιστευω οτι Θα ανακαψει εχω τελειωσει Διπλωματια . Η Κυπρος λογω της παγκοσμιας κλασης των οικοπεδων ολο και περισοτερα κρατη επενδυουν μαζι της επειδη οταν μια χωρα που εχει πετρελαιο η χρυσο η νερο ειναι πλουσια οι επενδυσεις δεν μπορουν να σταματησουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυο Χωρες που επενδυουν ειναι η Κινα και η Ρωσια . Σε καμια των περιπτωσεων κυριως η Ρωσια θελει την Οικονομια της Κυπρου . Οσοι διαβαζετε εφημεριδες η παρακολουθειτε ειδησεις θα το καταλαβετε .By the way Μοσχα και Λευκωσια ειναι κωλος και βρακι εχουν μεγαλα συμφεροντα ρωσοκυπριακα οπου Ρωσοι και Κυπριοι κανουν μαζι επενδυσεις ποτε καθαρες ποτε μη . Για οσους μενουν Λεμεσο θα βλεπουν και τον Ρομαν και αρκετους μεγιστανες κυριως Παφος Λεμεσο . Εχουν τα σπιτια τους εκει για ξεκουραση . Υπαρχουν κ αλλοι παρα πολυ γνωστοι αλλα δεν ειναι της ωρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και το τελευταιο και φτανει . Μην ειστε αρνητικοι στους Κυπριους ακομα κ αν αυτοι ειναι εσεις στην αρχη προσπαθηστε να ειστε cool μεχρι κ σε ενα σημειο ομως . Οχι γιατι αυτοι ειναι οι ιδιοκτητες του κρατους αλλα γιατι κ αυτοι κλειδωμενοι ειναι . δεν θα εμπιστευτουν ευκολα καποιον απο την Ελλαδα οχι ολοι αλλα καποιοι θελουν χρονο να σας μυρισουν να δουν ποιες ειναι οι προθεσεις σας . Βλεπετε η κοινωνια η δικια μας υποφερει απο ιδρυματισμο . αν χρειαστειτε και περι Κυπρου απλα ρωτηστε . χχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλη Ανώνυμη (που πολύ θα ήθελα να είχες ένα όνομα για να σε θυμάμαι), σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Είναι πραγματικά μεγάλο το πρόβλημα του ρατσισμού εναντίον μας εδώ στην Κύπρο, όπως φαντάζομαι ότι ήταν και ίσως είναι ακόμη, το ίδιο μεγάλο και στην Ελλάδα για τους Κυπραίους.

    Χαίρομαι πραγματικά όταν ένας άνθρωπος από το "αντίπαλο" στρατόπεδο, παίρνει θέση και στηρίζει όσα μας ενώνουν, αντί όσα μας χωρίζουν.

    Παιδιά καταλάβετέ το: Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε αυτήν την παλιά διαμάχη. Είναι σαν τις Κρητικές Βεντέτες. Κάποιος πρέπει να σταματήσει, αλλιώς θα υπάρχουν για πάντα. Δε θέλω να επεκταθώ, και δε θέλω κανείς σας να το συνεχίσει, θα είναι κρίμα και άδικο μετά τις εξηγήσεις της Ανωνύμου να συνεχίσουμε "τα δικά μου και τα δικά σου".

    Σε ευχαριστώ φίλη μου.

    Λευτέρης

    -TOPIC LOCKED -

    ΑπάντησηΔιαγραφή