Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μπλόκο στους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ε.Ε


Μπλόκο στους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ε.Ε
Ολλανδία, Βρετανία και Σουηδία ζητούν να τεθούν περιορισμοί στην είσοδο εργαζομένων από τη νότια Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι σχεδιάζουν αυστηρότερους νόμους για την αντιμετώπιση του ρεύματος οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από τις χώρες του Νότου και των Βαλκανίων, με κίνδυνο μάλιστα επιβολής ποινών σε επιχειρήσεις που θα πάρουν την πρωτοβουλία να "εισάγουν" εργαζόμενους από τις ευρωπαϊκές περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία.
Είδηση που διχάζει, καθώς με ποσοστό 27% ανεργίας στην Ελλάδα, η μετανάστευση αποτελεί λύση για ένα μεγάλο εργασιακό ποσοστό του πληθυσμού.
Στην κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στο Κολλέγιο Επιτρόπων γνωστοποιήθηκε από ολλανδούς, βρετανούς και σουηδούς ευρωβουλευτές η διάθεση για περιορισμό της απορρόφησης των οικονομικών μεταναστών, καθώς και το μέτρο για επιβολή ποινών σε επιχειρήσεις. Έντονη αντίδραση υπήρξε από την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, η οποία ζήτησε την άρνηση από τους Επιτρόπους στην πρόταση αυτή.
Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες στάθηκε το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του 2014 αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαική αγορά εργασίας.
Αφορμή, φαίνεται να υπήρξε η δημόσια τοποθέτηση του ολλανδού υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων, κ. Λόντεβικ Άσχερ στις 19 Αυγούστου, ο οποίος κάλεσε την Ε.Ε. να εξετάσει τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής μετανάστευσης από όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο και τα Βαλκάνια.




Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!