Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Καλά Χριστούγεννα (και καλά...)

Έρχονται τα Χριστούγεννα!

Όλες οι εταιρείες έχουν ξεσκιστεί στις υπερπροσφορές (το κινητό που έκανε 139 ευρώ, το βάζουν σε προσφορά 139 ευρώ, βάζοντας από πάνω και μιά 259 τιμή σβυσμένη, και καλά για να μας πείσουν ότι τώρα έκαναν την προσφορά που πουλάνε εδώ και ένα χρόνο).

Όλοι οι γονείς έχουν αρχίσει να μετράνε τα ευρώπουλα - (ένα ένα, μισό μισό) για να δουν τι θα πάρουν στους κανακάρηδές τους.

Όλοι οι εργοδότες πάνε διακοπές και ξεχνούν να αφήσουν στο λογιστήριο οδηγίες για το 13ο, (αφού ρε κουμπάρε με τον 13ο μισθό μου πάει διακοπές ο μάστρος, τι λές, θα μου τον δώσει κιόλας; ).

Κατά τ'άλλα καλά.

Έχουμε και τους... εθνικιστές δεν τους λές.. Άν κάποιος είναι εθνικιστής, αγαπάει το έθνος του, άρα ο Κύπριος αγαπάει τον Έλληνα. Άρα, μάλλον ντοπιο-χωριαταρέους τους λές, αυτούς που αφήνουν σχόλια τύπου " να πάτε από εκεί πού΄ρθατε αχώνευτοι" (στην κυπριακή ντοπιολαλιά βεβαίως και με αισχρά ορθογραφικά λάθη).

Αδελφέ Κύπριε (ναι, εσύ ο χώρκατος που μας τα έγραψες αυτά), δε φταίμε εμείς για την κατάντια της Κύπρου. Η Κύπρος αποφάσισε να μπει στην Ευρώπη. Ναι, η Λίρα ήταν δυνατή και σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχαμε παραμείνει σε αυτό το νόμισμα. Αλλά η Κύπρος μπήκε στην Ευρώπη με άλλους στόχους (που εν μέρει κατάφερε - βλέπε προστασία από Τουρκικές βλέψεις), όμως έπαθε και ζημιά με την Ευρωπαϊκή κρίση. Δε σου φταίω εγώ που υπάρχει το ελεύθερο διακίνησης υπηρεσιών, αγαθών, προσώπων μεταξύ χωρών κρατών μελών της Ευρώπης. Δε σου φταίω εγώ που έχεις γεμίσει με Βουλγαρο-Ρουμανό-Πακιστανό-Ιρανούς που σου παίρνουν τη δουλειά. Σου φταίω εγώ που μιλάω το ίδιο καλά ελληνικά με εσένα. Ναι, σόρρυ, θα αρχίσω να μιλάω ρουμάνικα μπας και σε φτιάξω λίγο. Σου φταίω εγώ που έχω τα ίδια πτυχία με σένα. Σου φταίω εγώ που εδώ και τόσα χρόνια είχες πρόσβαση στα καλά λεφτά (2,500 ευρώ +) αλλά τώρα όλα έπεσαν σε μισθούς τύπου 1,000 ευρώ και να'σαι ευτυχισμένος, οπότε χτυπάμε και οι δύο την ίδια πιά δουλειά (με κουμπάρο ή μή, άλλο θέμα αυτό).


Αλλά όσο και να με ξιτιμάζεις φίλε, εγώ σ'αγαπάω. Γιατί είσαι Έλληνας και είμαι εθνικιστής (όχι Χρησί Αβγοί :) )


Καλή μας μέρα, και καλά Χριστούγεννα...Και αν είναι να δώσετε λεφτά για κάτι, δώστε τουλάχιστον στον μικρό επιχειρηματία Κύπριο που αγωνίζεται να πληρώσει το νοίκι του, τις σπουδές του γιού του, το φαΐ της οικογένειας. Μη δώσετε σε αλυσίδες τύπου LIDL, CARREFOUR, και λοιπά που απλώς θα τα στείλουν εξωτερικό για να ανεβάσουν κι άλλο το ΑΕΠ της χώρας τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!