Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

(Mέρος του κειμένου που ακολουθεί είναι δανεισμένο από το http://www.fasolaki.com    - μπορείτε να το βρείτε εδώ)

Έρχονται οι Ελλαδίτες στη Κύπρο

  1. Δουλεια στην κυπρο (Υπάρχουν (ακόμη) δουλειές στη Κύπρο. Απλά υπάρχουν συγκεκριμένες δουλειές. Η συνεχεια σε μελλοντικά posts.)
  2. ειναι καλα στην κυπρο (Είναι αρκετά καλά στη Κύπρο. Εξαρτάται φυσικά πως ορίζεις το καλά.)
  3. δουλεια σε γραφειο κηδειων εμπειρια κυπρος (Μικρή προσφορα και σταθερή ζήτηση. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα από ότι άκουσα είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί. )
  4. θέσεισ εργασίας γραφιστα κυπρος (Εάν είσαι καλός γραφίστας σίγουρα θα τα καταφέρεις.)
  5. δουλειες στην κυπρο (Βλέπε 1)
  6. κυβερνητικες εξετασεις (http://www.moec.gov.cy/ypexams/)
  7. εργασια στη κυπρο  (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης)
  8. οικονομική κρίση, Κύπρος (Υπάρχει οικονομική κρίση αλλα καμια σχέση με Ελλάδα. Πιστεύω με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε. Και είμαι αισιόδοξος όχι επειδή έχουμε ικανή κυβέρνηση, επειδή έχουμε ικανούς ανθρώπους.)
  9. κωδικας οδικής κυκλοφορίας κύπρου (Σημείωση LV: Παρόλο που οδηγούν ανάποδα (αριστερά), η προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι εκ δεξιών).
  10. σεξ κυπρος (Έχουμε και από αυτό σε διαφορα είδη, όπως ελεύθερο και αγοραίο!)




Ο κατώτατος μισθός στη Κύπρο είναι €840 ή €5.25 την ώρα. Ο φίλος μου ο Πανικός παίρνει τα διπλάσια, €10.50 την ώρα.    (Σημείωση LV: Παλιά φίλε, τώρα οι περισσότερες δουλειές δίνουν 4-5 / ώρα)


Παράδειγμα:

Ο φίλος μου ο Πανικός θέλει να πάρει τη φίλη του στο Costa για καφέ. Πληρώθηκε και θέλει να της κεράσει ένα καφέ. Μπράβο του. Θα παραγγείλουν 2 καπουτσίνους και 2 νερά. Σύμφωνα με το τιμοκατάλογο του Costa θα πληρώσει 3.65+3.65+ 1.30 + 1.30=€9.9.
Άρα ο φίλος μου ο Πανικός που σκοτώνεται στη δουλειά, για να πάει στο Costa θα πρέπει να δουλέψει μια ώρα! (Εντάξει θα του μείνουν και 0.70 σέντς για να αγοράσει καμιά κουφετούα για να μη μυρίζει το στόμα του καφέ). Καημένε Πανικό. Απορώ τι θα κάνεις αύριο που θα κάνεις 1-2 παιδάκια.
Disclaimer: Δεν έχω κάτι εναντίον του Costa cafe. Αντιθέτως προτιμώ τον καφέ του από άλλες γνώστες αλυσίδες. Απλά βρήκα τον τιμοκατάλογο τους online.




Τι δουλειά μπορεί να βρει κάποιος στη Κύπρο χωρίς πτυχίο;


Αυτό το post είναι η συνέχεια του post που μιλάει για τις σπουδές και εάν είναι άχρηστες τελικά. Ας δούμε τι δουλειές έχουν καλά λεφτά στη Κύπρο και δεν απαιτούν πτυχίο.

  • Εργάτης (Αυτοεργοδοτούμενος φυσικά): Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν όσοι είναι καλοί με τα χέρια τους. Αυτοί που μπορούν να μάθουν εύκολα από υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και οικοδομικά. Η γνώμη μου είναι ότι αυτοί που είναι καλοί με τα χέρια τους και δουλεύουν σωστά και τίμια δεν θα πεινάσουν ποτέ. Απλά είναι καλά να καταλάβουν στη Κύπρο ότι δεν πρέπει να ζητούν το εύκολο και γρήγορο κέρδος επειδή ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει και είναι πολύ εύκολο κάποιος να αλλάξει τον μηχανικό του ή τον ηλεκτρολόγο του.
  • Μηχανικός: Ένας καλός μηχανικός πάντα χρειάζεται. Μέσος μηνιαίος μισθός 1300 - 1800 Euros.
  • Πωλητής: Πωλητής αυτοκινήτων, πωλητής ηλεκτρικών ειδών, πωλητής επίπλων. Έχουμε τόσο πολλά καταστήματα στη Κύπρο που αποκλείεται όλοι αυτοί να μην βγάζουν καλά λεφτά! Φυσικά λίγους καλούς πωλητής έχω γνωρίσει στη Κύπρο. Οπότε εάν μπορείτε να πωλήσετε χιόνι στους Εσκιμώους τότε αυτή η δουλειά είναι η κατάλληλη για εσάς. (Σημείωση LV: Στην Κύπρο ο "Ελλαδίτης" ξέρουν ότι είναι ΚΑΛΟΣ πωλητής. Είναι σχετικά εύκολο να βρείτε δουλειά σαν πωλητής, ιδιαίτερα σαν εξωτερικός πωλήτης με προμήθεια. Προσοχή σε ένα πράγμα μόνον. Είναι εύκολο να πουλήσεις το αντικείμενο που ξέρεις καλά, αλλά δυστυχώς οι Κύπριοι δουλεύουν ΠΟΛΥ με γνωστούς. Οπότε μπορεί αυτό που πουλάς να είναι το φθηνότερο, καλύτερο, ωραιότερο, αλλά ο φίλος Πάμπος θα αγοράσει μόνο από τον Πανίκο που δουλεύει στην Κακάκια LTD)
  • Εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας: Ένας εύκολος τρόπος για να βγάλει κάποιος λεφτά. Η θεωρία μαθαίνετε εύκολα και ο πελάτης πάντα θα πληρώνει για να νοιώθει ασφαλής.
  • Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων: Εάν είστε πιο δημιουργικοί και σας αρέσουν τα φυτά και τα λουλούδια μπορείτε να φτιάχνεται κήπους. Οι καλοί κήποι πληρώνονται καλά και δεν χρειάζονται πτυχία, απλά φαντασία και όρεξη.
  • Κτηματομεσίτης: Τώρα τελευταία είναι πεσμένη η αγορά αλλά πάντα οι άνθρωποι θα ζητάνε να αγοράσουν η να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα η ένα σπίτι. Ο καλός κτηματομεσίτης πάντα έχει δουλειά. Ένα παράδειγμα κακού κτηματομεσίτη είναι το εξής:  όταν γύρευα διαμέρισμα για αγορά και πήρα τηλέφωνο ένα κτηματομεσίτη και του είπα να μου δείξει κάποια διαμερίσματα μετά τις 6 όταν θα σχολάσω. Μου είπε ότι σχολάνει και αυτός στις 6 και δεν μπορεί. Οπότε εγώ του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτός προφανώς δεν ήξερε να δουλεύει. (Σημείωση LV: Είναι μια καλή δουλίτσα αυτή για όποιον έχει ελεύθερο χρόνο τα απογεύματα ιδίως, γιατί οι περισσότεροι την κάνουν το πρωί).
  • Οδηγός Φορτηγού: Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε οδηγούς, ειδικά για οδηγούς 3ης κατηγορίας, δηλαδή φορτηγά πάσης φύσεως. Όλες οι εταιρίες χρειάζονται ένα τέτοιο οδηγό για παραδόσεις εμπορευμάτων, ενώ λόγω των συνεχών οικοδομικών κατασκευών, χρειάζονται οδηγοί για πρέσσες τσιμέντου, καμιονέτες, μπετονιέρες κλπ.Ο Μέσος μισθός για ένα καλό οδηγό είναι 1100 - 1400 ευρώ / μήνα.
  • Οδηγός Ταξί: Τα ταξί εδώ είναι σχετικά πιό ακριβά, περίπου διπλή τιμή από την Ελλάδα. Η παροχή σε ποιότητα όμως είναι αντιστοίχως καλή. Έρχονται και σε παίρνουν από εκεί που είσαι, και σου δίνουν και κάρτα για να τους ξαναχρησιμοποιήσεις. Δε συμφέρει με τίποτα να κάνεις μεγάλες διαδρομές με ταξί, το κόστος σε ευρώ είναι μεγάλο για περισσότερο από 5 λεπτά απόσταση. Τέλος ο μέσος ταρίφας καθαρίζει την ημέρα 50-80 ευρώ.

5 σχόλια:

  1. φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
    ειναι πολυ πολυτιμες. και εγω σκεφτομαι να την κανω συντομα απο δω δεν παλευεται με τιποτα. και εγω για κυπρο λεω.
    θα θελα αν μπορεις και αν γινεται να μου δωσεις καποιες ακομα πληροφοριες.
    σε ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα φίλε. Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για το link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλμέρα φίλε μου αι σε ευχαρίστουμε για την πολύτιμη βοήθεια σου.Είμαι 38 χρονών ελασματουργος σιδεράς με γνώσεις ηλεκτροκόλλησης και σχεδίου και σκεφτομαι να καέβω στην κυπρο .Ξερεις αν αυτο το αντικείμενο εχει ζήτηση στην Κυπρο?Αρχικά εχω να μεινω εκεί σε καποιον φιλο αλλα θελω να βρω γργορα δουλεια και σπιτι να κατεβασω την γυναικα και τα παιδια.Μετα σχολεια τι γινετε?Η μεγαλη κορη μου θα παει φετος λυκειο υπαρχουν ελλνικα σχολεια?Σε ευχαριστω και παλι για την πολυ καλη πληροφοριση που μας προσφερεις.Με εκτιμση Γιωργος Κρητικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δουλειά για πλακάδες και αν κάποιος ξέρει να μου πει πόσο περίπου βγάζουν οι πλάκάδες στην Κύπρο.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalispera sas tha ithela kai gw apo tin meria mou na se eyxaristisw giayto pou kaneis pragmatika boithas pollu meta tis giortes tha anebw me ton syzigw mou kupro mallon gia monima tha ithela na se rwtisw exei diplwma fortigou kai adeia sekiouriti kai para polla xronia douleue se tapetsaries saliwn pws to blepeis exei se ayta ta eidei douleies??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!