Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

SOPA! Ακόμη και τον Χίτλερ μου τσαντίσατε...


Ο Νόμος ενάντια στην Πειρατεία Ταινιών και μουσικής, ο οποίος πάει να περάσει στην Αμερική αυτή τη στιγμή, έχει ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων, που από ότι φαίνεται έχει ήδη κάνει τους περισσότερους γερουσιαστές να σκέφτονται ότι ίσως δεν ήταν και πολύ σωστή ιδέα.



Το θέμα είναι ότι θέλοντας θεωρητικά να σταματήσουν την πειρατεία, ο εν λόγω νόμος δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να κλείνουν οποιοδήποτε site, blog, εφημερίδα, και οτιδήποτε άλλο κάνει έστω και νύξη ενός θέματος, τίτλου, ήχου, φωτογραφίας, κειμένου κλπ. που η όποια εταιρεία θεωρεί δικό της.

Και φυσικά, αυτό υπονοεί ότι το ιντερνετ θα σταματήσει να υφίσταται, αφού κανείς δε θα μπορεί να βρει τίποτα, γιατί τα πνευματικά δικαιώματα δε θα του δίνουν αποτέλεσμα στις αναζητήσεις του, αφού θα μπορεί να δει μόνο ότι έχει σχέση με freeware.

Το youtube θα σταματήσει, το google θα μας δίνει 10-100 απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα, και ότι έχει σχέση με πληροφορίες θα αφορά πλέον μόνο ότι δεν έχει πνευματικά δικαιώματα.

Θέλεις να γράψεις βιβλίο; Δεν μπορείς να βάλεις references γιατί έχουν πνευματικά δικαιώματα

Θέλεις να μιλήσεις για μιά ταινία που είδες στο σινεμά; Αχέμ... Δεν επιτρέπεται... Μπορείς όμως να γράψεις λίγα λόγια για την ιστορία της, χωρίς να αναφέρεις ηθοποιούς (πνευματικά δικαιώματα), τίτλο ταινίας (πνευματικά δικαιώματα), μουσική (πνευματικά δικαιώματα), ενώ υπάρχει περίπτωση να σου σβήσουν και το post σου, γιατί θα αναφέρεις την πλοκή της ταινίας, που φυσικά υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.


Καλωσήρθατε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αλλά του μέλλοντος. Τώρα δεν μπορείς να πιείς ίντερνετ.

Καλά τα λέει ο Χίτλερ πάντως. Τον εξόργισαν και αυτόν!!!








(Aγαπημένο Quote: "Don't cry, Disney owns the rights to this emotion...")

2 σχόλια:

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!