Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Είμαι Έλληνας...

Τις τελευταίες μέρες κάνει θραύση το βίντεο με την Κατερίνα Μουτσάτσου που με την ομορφιά της και το baby-face της, καθώς και το στυλάκι χαζογκόμενας που τρώει τσίχλα και μιλάει, κατάφερε να καθηλώσει τον θεατή στην οθόνη του ώστε στο τέλος να του τα "χώσει" σχετικά με το τι πιστεύει για την Ελλάδα, και τι είναι στην πραγματικότητα.

Το εν λόγω βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αφού το δείτε όμως, ή αν το έχετε ήδη δει, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε το βιντεάκι που παραθέτω εδώ - ένα βίντεο απάντηση στο σποτάκι της, γιατί είναι αυτά που πραγματικά (κατά την ταπεινή μου γνώμη) θα έπρεπε να πει η αγαπητή Κατερίνα, και που πιστεύω ότι ίσως και να ήθελε αλλά τα Media που πλήρωσαν για τη δημιουργία του βίντεο δε θα ήθελαν να πει τόσο στυγνά.

ENJOY!


12 σχόλια:

  1. Δεν μπορούσε να τα πεί καλύτερα. Rebranding Greece :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέβομαι την Κατερίνα Μουτσάτσου αλλα να μου επιτραπεί η άποψη ότι τα πράγματα δεν όπως τα περιγράφει δεν ειναι καθόλου έτσι.

    Ειδικά για το σημείο που λεει PIGS countries και βεβαια χρωστάμε πάρα πολλά χρήματα στους δανειστές μας και βεβαια και στους Γερμανους οι οποίοι ειναι καθίκια με αυτα που έκαναν στον 2ο παγκοσιο πόλεμο ΑΛΛΑ με συγχωρείτε απο το 1981 όμως ΑΥΤΟΙ μας θρέφουν, κακα τα ψέματα.

    Μακάρι οι πολιτικοί μας να έχουν την τύχη του Τσαθσέσκου και του Καντάφι. ΑΥΤΟ τους αξίζει, κατέστρεψαν την χώρα και είναι Εθνικοί Προδότες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε Apr 27, 2012 07:32 AM

    Θα μπορουσα να συμφωνησω με τα λεγομενα σου αλλα στο «κομματι»
    ΄΄ με συγχωρείτε απο το 1981 όμως ΑΥΤΟΙ μας θρέφουν, κακα τα ψέματα.΄΄
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ:

    Μαλλον δεν καταλαβες αυτοι μας δανειζαν για να αγοραζουμε τα οπλικα τους συστηματα. Μας δανειζαν ακριβα και μας πουλουσαν πανακριβα τα οπλα τους. Η Ελλαδα στις αμυντικες δαπανες είναι η πλεον πολυδαπανη χωρα σε ολη την γη. Γνωριζεις ποσο % του ΑΕΠ πηγαινουν για αμυντικες δαπανες? Κυμαινεται από 5 μεχρι 7% του ΑΕΠ. Η κουρσα των εξοπλισμων το γνωστο 7 προς 10 αυτους και μονο αυτους οφειλει. Αυτοι είναι που λαδωσαν τον τσοχαντοπουλο και το κάθε λαμογιο να μην ξεχνιομαστε. Αυτοι είναι οι ηθικοι αυτουργοι και τωρα μας χλευαζουν. Θα εχεις ακουσει για υποβρυχια που γερνουν αξιας 2,4 δις πληρωσαμε πανω από 1,8 δις δεν τα παραλαβαμε λογω αναξιοπιστιας -ακαταλληλοτητας και φτασαμε να πληρωνουμε ποινικες ρητρες γιατι δεν τα παραλαμβανουμε. Τα mirage, τα f16 τα αρματα, τα τα τα τα ….. δικα τους είναι δεν είναι δικα μας.
    Ξερεις τι στρατο πληρωνουμε για ελληνικες δυναμεις που βρισκονται εκτος ελληνικου χωρου ??γιατι επιτασσει το ΝΑΤΟ ή αλλοι συμμαχικοι οργανισμοι. Ακομα και εδώ στην κυπρο (χωρις φυσικα να εξυπηρετουμε συμφεροντα αλλων δυναμεων) ξερεις ποσους στρατιωτικους πληρωνει σημερα ο ελληνας φορολογουμενος?? Ακουσα προ ημερων επεσε προταση να πληρωνονται από την κυπρο και πολύ γρηγορα βαφτηκε, μαλλον είναι καλυτερα να πληρωνονται από τον εξαθλιωμενο ελληνα και οι κυπριοι να στελνουν βοηθεια τροφιμα στους εξαθλιωμενουν, κοστισει πολύ λιγοτερο και οκ φτιαχνουν την εικονα τους αισθανονται ανθρωπιστικα καλυτερα κλπ. να μην συνεχισω δεν γουσταρω όμως υποκρισια.

    Ξερεις ακομα ένα μερος των δυναμεων προσωπικου υλικου του ΟΗΕ στην κυπρο πληρωνονται απο τον προυπολογισμο της ελλαδας το ξερεις? Αφου κοπτονται ολοι για την οικονομια μας γιατι δεν λενε να γυρισουν πισω οι δυναμεις μας γιατι δεν λενε να σταματησουμε τις αγορες οπλικων συστηματων??? γιατι, γιατι ?? Γιατι πουλανε φιλε μου γιατι εχουν συμφεροντα γιατι εξυπηρετει.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν το vote responsibly είναι να ψηφίσω τον κάθε παπάρα που το παίζει μάγκας και που με την ανευθυνότητα του θα με κάνει χειρότερα και απο Αλβανό, τότε ευχαριστώ, δεν θα πάρω, χίλιες φορές ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Αφού δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος ικανός, τότε ψηφίζω με κριτήριο τον λιγότερο ανίκανο.

    Δεν ήθελα να κάνω πολιτικό σχόλιο επι τοποθετήσεως κάποιων κομμάτων, αλλά έχει αναρωτηθεί κανείς πως θα διασωθούν οι καταθέσεις (όσες έμειναν) των ανθρώπων στην τράπεζα; Πως θα λειτουργήσει η χώρα χωρίς τράπεζες;

    Οι Τσιπροκαμμενοι δηλώνουν με περίσσια παλλικαριά οτι θα πουν άλλο ένα ιστορικό ΟΧΙ γιατί λένε οτι ο προϋπολογισμός φτάνει για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις οπότε θα τους πούνε "να πάνε να γ...." (μάγκες!!!!) δεν πληρώνουμε τα χρέη μας.

    Οι τράπεζες έχουν τρύπα γύρω στα 40δις.
    Η ΕΕ δεν θα δώσει λέει λεφτά άλλα εγγυήσεις άρα ανακαλούνται ανα πάσα στιγμή.

    Α! δεν σας είπα και το καλύτερο... στην περίπτωση που ο Καμμενος με τον Τσίπρα πούνε το 2ο ιστορικό όχι, οι Κυπριακές Τράπεζες καταστρέφονται και η Κύπρος καταφέυγει σε μηχανισμό στήριξης με όλα τα πολύ ωραία επακόλουθα που όλοι γνωρίζουμε σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ανώνυμε. Υπάρχει μιά εξαιρετική ρήση που λέει ότι "δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις εναντίον ενός ηλιθίου, γιατί πολύ απλά αυτός δεν έχει κανένα επιχείρημα και ούτε και χρειάζεται". Μπορείς να ψηφίσεις ότι θέλεις. Αυτό σημαίνει και δημοκρατία.

      Αλλά μη μας λες και τόσες πίπες μαζεμένες γιατί ο εγκέφαλός μου γκρινιάζει, δεν μπορεί να τις χωνέψει όλες μαζί.

      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  5. Είπα δε θα βγουν και εδώ παπαγαλάκια τρομοκράτες καταστροφολόγοι της τελευταίας στιγμής. Δικαίωμα σου να θέλεις να αυτοκτονήσεις ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, βίτσια είναι αυτά εκτός και αν είσαι από τα δικά τους παιδιά τα βολεμένα. Άσε μας όμως εμάς να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Ελλάδα μια Ελλάδα που δεν θα έχει σχέση με την μιζέρια και την μίζα, την ανεργία, την διαφθορά την….., να μην ντρεπόμαστε που είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ επειδή τα κάνανε σκατά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μετάλλαξαν τον περήφανο Ελληνικό λαό σε ζητιάνο.
    Δεν πιάνει ρε μεγάλε η καταστροφολογία σου ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
    Αυτή την φορά ελπίζω όσοι πάνε να ψηφίζουν να έχουν υπόψη τους ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας έφτασαν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και να πάρουν τον πούλο. Τι να προ θυμηθούμε από αυτούς τα χαράτσια τους κατακερματισμούς των μισθών τις μιζες (βατοπαίδι, siemens, tor m1 βλ. Ακης ………..) τι?????? Η μνήμη σου είναι πολύ ασθενική!!!!!!!!!!
    Άσε ρε παπαγαλάκι που έχεις και το θράσος να γράφεις για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μόνο που τα διαβάζω. Εδώ που μας έφτασαν δεν ελπίζουμε σε τίποτε και δεν του δεν τους φοβόμαστε πλέον ψηφίζουμε κατά συνείδηση αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλουν με τρόμο. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ.
    ΤΡΥΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΥΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τράπεζες που κάθε χρόνο μας τρελλαίνουν με την κερδοφορία τους, έχουν τρύπες;
      Οι τράπεζες όπως η Citibank στην Αργεντινή, που πήρε δάνειο από τη μαμά Citibank και μετά ζήτησε από το κράτος της Αργεντινής να το ξεπληρώσει γιατί αλλιώς θα έφευγε από την Αργεντινή;

      Όλα τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από τις τράπεζες, και αντί να τις φρενάρουμε όπως θα έπρεπε, εμείς τους δίνουμε και άλλα λεφτά για να "ξεχρεώσουν" τα δάνειά τους (στις μαμάδες εταιρείες).

      Σαν να λέμε:

      "Μαμά θα μου δώσεις ένα δάνειο 1000 ευρώ με τόκο 30%;"
      "Βεβαίως αγόρι μου...."
      "Κύριε Μήτσο, πήρα δάνειο από τη μαμά μου, και τώρα της χρωστάτε 1300 ευρώ, αλλιώς θα φύγω από τη γειτονιά..."
      "Φυσικά και να το πληρώσω αγόρι μου. 1300 είπες; Πάρε, και αν ξαναχρειαστείς, εδώ είμαι εγώ..."

      Διαγραφή
  6. Ωραία, εγώ κάνω λάθος γιατί είμαι τελείως μαλάκας και θα τους ξαναψηφίσω. Αν μια στο τρισεκατομμύριο τελικά το μαύρο που θα ρίξετε εσείς γυρίσει μπούμερανγκ και τα πράγματα γίνουν χειρότερα, μετά τι θα λέτε;

    Είστε τόσο πολύ σίγουροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντωμεταξύ είστε και άσχετοι γιατί ούτε έχετε καταλάβει το λόγο που η Ελλάδα χρεοκόπησε και οτι ουδεμία σχέση έχει με τις τράπεζες. Οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι το θύμα γιατί οι κυβερνήσεις έπαιρναν δανεικά απο τα κεφάλαια τους έναντι ομολόγων πλέον χωρίς αντίκρισμα. Τις τρύπες τις έκανε το κράτος στις τράπεζες και όχι οι ίδιες οι τράπεζες στον εαυτό τους. Η κερδοφορία τους δεν αξίζει μία μπροστά στα δις που χάθηκαν απο τα κρατικά ομόλογα. Δεν πρόκειται να ρεφάρουν ποτέ με τα κέρδη, απλά το κράτος ξαναβάζει πίσω τα λεφτά που πήρε μέσω του EFSF όχι χάρη στον Τσίπρα. Έτσι γλυτώνει απο κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα, μαζί και η τράπεζα Κύπρου γλυτώνει απο κατάρρευση.

    Όσο για την τρύπα που έχουν όσοι ξεχνούν, μάλλον θα είναι στο DNA των Ελλήνων (έξω οι Κύπριοι) γιατί την "άλλη λύση" με τον μάγκα τον Τσίπρα, το πρωτοπαλλήκαρου της μόδας των καταλήψεων στα σχολεία το 1990, ξέχασαν όλοι το ρόλο που έπαιζε αυτός και όλη η αριστερά όλα αυτά τα χρόνια που ζητούσε αυξήσεις μισθών στο δημόσιο πάνω απο τον πληθωρισμό, τη στιγμή που και η ανταγωνιστικότητα της χώρας χάνονταν και τα ελλείμματα μεγάλωναν. Ποίοι είναι αυτοί που τώρα παριστάνουν τον σωτήρα; Αυτοί που συμμετείχαν στην πρώτη γραμμή του βρώμικου πολέμου του "ποιος θα δώσει περισσότερα" απο ένα ελλειμματικό κράτος; Αυτόν περιμένετε να σώσει τη χώρα; Πως θα σας δώσει αυξήσεις; Με τη νέα δραχμή; Μήπως μερικοί περνάτε ακόμα τη φάση της άρνησης; Ή μήπως εσείς που κατηγορείτε εμένα είσασταν οι βολεμένοι του συστήματος με τις αυξήσεις μισθών και την εισροή δανεικών στην ελληνική οικονομία;

    Κι αν νομίζεις φίλε οτι είσαι "βρεγμένος" ακόμα δεν έχεις δει τίποτα. Κάνεις δεν μετάτρεψε τον ελληνικό λαό σε ζητιάνο. Ζητιάνος ήταν πάντα, απλά δεν το ήξερε. Μάλλον είστε και λίγο μικροί στην ηλικία για να ξέρετε οτι ο τελευταίος ισοσκελισμένος προυπολογισμός της Ελλάδας ήταν το 1980. Και όταν ήρθε ο Μητσοτάκης το 1990, πάλι εσείς οι ίδιοι δεν είσασταν που τον μουτζώνατε για την λιτότητα; Έγω τότε τον ψήφιζα! Και τότε προπηλακιζόμουν απο κάποιους γιατί είχα τρύπα στο κεφάλι και ξέχναγα "τι σημαίνει δεξιά".

    Τι θέλετε λοιπόν; Το λεφτά υπάρχουν ή το λεφτά δεν υπάρχουν; Γιατί δεν σας βλέπω ικανοποιημένους με τίποτα. Τώρα που άρχισε να γίνεται το κράτος οπως πρέπει, αναζητάτε πάλι τις εύκολες λύσεις όπως και τότε. Μόνο που τότε σας τις πρόσφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τους ζητωκραυγάζετε ακριβώς όπως κάνετε τώρα με τους Τσιπρες και τους Καμμένους.

    Τα κόμματα άλλαξαν, εσείς δεν λέτε ακόμα να αλλάξετε και γι αυτό θα είστε άξιοι της μοίρας σας όσο ζείτε.

    Περαστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει φίλε. Όπως είπα και παραπάνω όλοι έχουν το δικαίωμα της ψήφου τους. Αλλά να θυμάσαι απλώς ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και από εκεί και πέρα τελειώνει εκεί η "συζήτηση" (ο Θεός να την κάνει) και ας κάνει ο καθένας ότι θέλει.

    Απλώς να ξέρουμε πως έγιναν τα πράγματα έτσι. Δεν ήταν ο Τσίπρας και ο Καμμένος που σαν απατημένες γκόμενες φωνάζουν, που τα έκαναν όλα αυτά. Όλη αυτή η (προδιαγεγραμμένη) πορεία είναι από τη μεταπολίτευση και μετά. ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για μένα. Μιλάμε για μιά Προεδρευομένη Οικογενειακή Δημοκρατία (?) της Ελλάδος. Πάντα 2 οικογένειες είχαν τα ηνία, πάντα 2 κόμματα κανόνιζαν (μεταξύ τους) το τι θα γίνει. Δε με ενδιαφέρει τι έκανε ο Καραμανλής (Junior) αλλά περισσότερο τα όσα ήθελε να κάνει και δεν τον άφησαν (και αρκετοί ξέρουν για την απόπειρα δολοφονίας του από την οποία τον έσωσε η ΡΩΣΙΚΗ αντικατασκοπεία). Δε θα το αναλύσουμε εδώ, αλλά τα συμφέροντα που είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τα έχουν κάνει όπως θέλουν, και για μένα ο μόνος τρόπος να υπάρξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δημοκρατία είναι επιτέλους ο λαός να τους μαυρίσει. Το αν η επόμενη μέρα θα μας φέρει κάτι διαφορετικό δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει μετά από όλα αυτά να μην ξαναψηφίσουμε τους ίδιους που μας έφεραν εδώ, γιατί θα είναι σαν να τους λέμε και μπράβο, και τότε όντως θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Όσο για το περαστικά, μακάρι φίλε μου να είναι περαστικά. Αλλά τα "αξιαγάπητα" κόμματα και οι "φιλέλληνες" βουλευτές κανόνισαν ώστε όλοι οι νέοι να φύγουν από τα σπίτια ή να λουφάξουν περιμένοντας το τέλος, και όλοι οι μεγαλύτεροι να εγκλωβιστούν μέσα σε ένα ατέρμονο ψυχολογικό, οικονομικό και οργανικό Γολγοθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το να κατηγορείς τους πάντες είναι πολύ το πιο εύκολο. Ακόμα πιο εύκολα είναι τα σενάρια συνομωσίας ώστε σαν γνήσιος Ελληνάρας να δείχνεις πάντα το δάχτυλο κάπου αλλού, ώστε να κοιμάσαι ήρεμος τα βράδια. Έγω δεν είπα ποτέ οτι όλα ήταν μια χαρά στο παρελθόν. Απλά δεν θέλω ο λαικισμός να μας πάει πάλι πίσω στο 1981 και την "Αλλαγή". Η χώρα έχει μια χρυσή ευκαιρία σήμερα να αποκτήσει ένα σωστό κράτος.
    Αν λοιπόν δεν σου αρέσει οι οικογενειοκρατία, (ούτε και εμένα μου αρέσει) τότε ΒΑΛΕ ΕΣΥ υποψηφιότητα αν νομίζεις οτι είσαι πιο ικανός απο αυτούς. Σόρυ φίλε, άλλα βαρέθηκα να ακούω θεωρίες απο επαναστάτες του καναπέ που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δείχνουν τους άλλους με το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς ή ευτυχώς παπαγαλάκι δεν είσαι σε θέση να καταγράψεις κατι ουσιαστικό αναμασάς τα ίδια και τα ίδια. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση το θράσος σου ρε μεγάλε μου κανει πολύ κακή μάλιστα εκτύπωση η έπαρση περι «αλλαγής» και τρίχες…. Τωρα να γυρίσουμε πριν το 1981 δηλαδή εσύ θεωρείς ότι σήμερα είμαστε καλύτερα από το 1981 ? Τι χρέος είχαμε τότε παπαγαλάκι, τι ανεργία αφού θέλεις να κάνουμε τέτοιες ηλίθιες συγκρίσεις, γιατί παπαγαλάκι μου σήμερα να χρωστάει σήμερα 30.000 € το κάθε παιδί που γεννιέται? Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μας έφτασαν εδώ? Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι είσαι ένα απλό παπαγαλάκι που μεταφέρει τις στερεότυπες κολλημένες θέσεις του, όταν η ελληνική οικονομία έφτασε στο μηδέν και συνάμα ο Ελληνικός λαός στην εξαθλίωση. Εκτιμώ ή ότι είσαι πληρωμένο παπαγαλάκι ή ζεις σε άλλο πλανήτη και δεν γνωρίζεις τιην πραγματικότητα. Την φτώχεια την ανεργία την εξαθλίωση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν τα προκάλεσε? Ποιος ήταν κυβέρνηση μεγάλε ΕΓΩ???? Τι έχουμε να ελπίσουμε από αυτούς και άλλα ψέματα και άλλες μίζες και άλλα μνημόνια? Για να σωθεί ποιος? Ο ελληνικός λαός ή τα χρέη τους και οι ίδιοι. Δεν είμαι σε θεση δεν έχω την υπομονή να προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω «διεξοδικά» μαζί σου με πνίγει ο θυμός που ακόμα το «συστημα» σπρωχνει παπαγαλάκια σαν εσένα μήπως και κλέψουν κανένα ψήφο την τελευταία στιγμή.
    Κοίτα ρε θα μας βγούν και επαναστάτες τα λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!