Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Στις Επάλξεις!!!

Καλημέρα βρε παιδιά...

έχω καιρό να γράψω, χίλια συγνώμη στα 1-2 άτομα που ενδιαφέρονται να διαβάσουν τι γράφω (οι άλλοι μάλλον θα είχατε χαρεί που δε διαβάσατε και άλλα posts μου), μα σήμερα έχω μερικά πραγματάκια...

Κατ'αρχάς φτάνουμε στον Αύγουστο. Τι σημαίνει αυτό;

Πρώτον και κυριότερον, οι δουλειές και η αναζήτηση εργασίας κατά τους δύο τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, τείνει προς το 0, καθώς οι εταιρείες κλείνουν τον Αύγουστο και πάνε για μπάνιο, γιατί ο Αύγουστος στην Κύπρο (όπως και στην Ελλάδα) δεν είναι για τίποτε άλλο.

Δεύτερον, ετοιμαστείτε για κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας (θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα; Αυτό ντε...).


Οπότε, το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια σας μέσα.


Ακούστε μερικά νέα τώρα (διαβάστε δηλαδή, τεσπά).

Η Κύπρος συζητάει (παίζει βασικά από ότι έχω καταλάβει) με ΔΝΤ και με Ρωσία ταυτόχρονα (πάλι καλά) και δεν δέχονται απλώς ότι κατεβάσει η κεφάλα της ΤΡΟΪΚΑΣ.

Τι ζητάει η Τρόϊκα πάντως;   15% μείωση σε ΟΛΟΥΣ τους μισθούς.  Γαμάτα και εδώ! Οπότε αν είχες σκεφτεί φίλε και φίλη ότι μπορεί να πάρεις 1000 ευρώ στο χέρι (σιγά μην... τεσπά) τώρα θα πάρει 850 ευρώ στο χέρι και να είσαι χαρούμενος/η.


Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου βέβαια έχω τη συνεχή σκέψη ότι ΑΚΕΛ-> Κομμουνιστικό (γιαλαντζί βέβαια) κόμμα -> Ρωσία οπότε σκέφτομαι ότι προς το παρόν απλώς παίζουν με το ΔΝΤ να δουν "πόσα απίδια βάνει ο σάκκος".

Η Ρωσία λέει θα τους δώσει 5 Δις (θέλουν 12+εδώ στην Κύπρο) δάνειο, αλλά στους όρους θέλει να της φτιάξουν μιά ωραία ναυτική βάση στην Κύπρο, τώρα που η βάση στη Συρία φαίνεται να μαζεύει κουβαδάκια και να πηγαίνει σε άλλες παραλίες. Πιστεύω ότι αν ζητήσουν περισσότερα από τη "μαμά" Ρωσία θα τους τα δώσει. Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε ΚΑΙ Ρωσικό Στρατό πάνω στο μικρό μας αεροπλανοφόρο, ΚΑΙ να κάνουμε τους Τούρκους να κάνουνε κακάκια κάθε φορά που θα σκέφτονται να πουν/κάνουν μαλακία εναντίον Κύπρου, ΚΑΙ να πάρουμε και τα λεφτά, με ΚΑΛΥΤΕΡΟ επιτόκιο και χωρίς τα παρελκόμενα της Ελλάδος (που έπεσε αμαχητί στο βωμό των "ξένων" συμφερόντων - χωρίς διαπραγμάτευση).

Ξέρω ότι δε γουστάρω το ΑΚΕΛ -> βασικά γιατί είναι λίγο τουρίστες στο θέμα "Κύπρος", λίγο αδιάφοροι στο θέμα "Προστασία της Ανθρώπινης Ζωής", λίγο απατημένοι στο θέμα "Υπουργοί", λίγο ανθέλληνες στο θέμα "Μαμά Ελλάδα εν ώρα ανάγκης". Δε σε νοιάζει φίλε Κύπριε αν γουστάρω το ΑΚΕΛ. Πιθανότατα δεν το γουστάρεις ούτε εσύ. Αλλά το θέμα είναι εδώ ότι το ΑΚΕΛ έχει γνώση (θέλω να ελπίζω) για τα συμφέροντα της "μαμάς" Ρωσίας, και για το τι θα συμβεί αν μπει η Τρόϊκα στην Κύπρο. Ένα ΣΙΓΟΥΡΟ που θα ζητήσει, θα είναι να ανέβει το ΦΠΑ. Αν ανέβει το ΦΠΑ θα δεις τις Ρωσικές Εταιρείες να εξαφανίζονται προς άλλους καλύτερους (οικονομικά) προορισμούς.
Και ξέρω ότι το ΑΚΕΛ έχει τον τρόπο να πάρει τα λεφτά από τη Ρωσία. Ελπίζω μόνο, να μην πάρει το δάνειο από ΔΝΤ μέσα σε ένα τρελό παροξυσμό "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" και τελικά πάρουμε όλοι μας από το 3ο το μακρύτερο.

Αυτά για τώρα, προτείνω να κάνουμε εδώ ένα πηγαδάκι σκέψεων και ερωταπαντήσεων πάνω στο παραπάνω θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ότι θα είσαστε ΚΟΣΜΙΟΙ και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ σε όσα γράφετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!